Скариди в бирен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
900 г скариди, белени и почистени
1 1/2 ч бира
1 глава лук, нарязан
1/2 лимон, нарязан на филийки
1 дафинов лист
1 с.л. магданоз, пресен, нарязан
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, счукан
3/4 ч доматено пюре
1/2 ч.л. градински чай
4 капки сос Табаско
Начин на приготвяне:
Смесете скаридите, бирата, лука, лимона, дафиновия лист и магданоза; оставете да заври и намалете котлона. Варете в продължение на 5 минути или докато скаридите са розови. Оставя се да се охлади в течността от готвенето. Отцедете и заделете една чаша течност. В тиган, запържете чесъна в горещо олио, докато леко покафенее. Смесете доматеното пюре, градинския чай и Табаското с една чаша от заделената течност и чесъна в тиган. Сгорещете. Прибавете скариди в соса и сгорещете. Поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ