Регистрация

Скариди в бирен сос

Автор:
bogdanova
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
714
Оцени рецептата

Необходими продукти:

900 г скариди, белени и почистени

1 1/2 ч бира

1 глава лук, нарязан

1/2 лимон, нарязан на филийки

1 дафинов лист

1 с.л. магданоз, пресен, нарязан

1 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, счукан

3/4 ч доматено пюре

1/2 ч.л. градински чай

4 капки сос Табаско

   

Начин на приготвяне:

Смесете скаридите, бирата, лука, лимона, дафиновия лист и магданоза; оставете да заври и намалете котлона. Варете в продължение на 5 минути или докато скаридите са розови. Оставя се да се охлади в течността от готвенето. Отцедете и заделете една чаша течност. В тиган, запържете чесъна в горещо олио, докато леко покафенее. Смесете доматеното пюре, градинския чай и Табаското с една чаша от заделената течност и чесъна в тиган. Сгорещете. Прибавете скариди в соса и сгорещете. Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта