Скариди в бира
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г небелени пресни скариди, големи
3/4 ч бира
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
2 с.л. олио
1 с.л. сос Уорчестър (плюс 1 чаена лъжичка)
1 скилидка чесън, счукан
1/8 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/8 ч.л. лют сос
Обелете и почистете скаридите, но оставете опашките. Смесете бирата и останалите съставки в голяма плоска чиния; добавете скаридите, леко се разбърква, за да се покрият. Покрийте и мариновайте в хладилника за 2-3 часа, като периодично се разбърква. Отцедете скаридите старателно, като маринатата се изхвърля. Промушете шията и опашката на всяка скарида върху шест шишчета, така че скаридите да не се навият; поставите шишчета на леко намазана скара за грила. Пекат се под грила на фурната (с вратата на фурната частично отворена) три минути; обръщат се и се пекат още 1 - 2 минути или докато скаридите са розови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ