Регистрация

Сепия със спанак

Автор:
roni
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
1564
Оцени рецептата

750 г сепия или калмари, почистени и нарязани

1/3 ч зехтин

Вода

Сол

Прясно смлян черен пипер

750 г спанак

1 ч нарязан зелен лук

Сокът на 1/2 лимон

 

Поставете подготвените сепии или калмари в тиган и сложете на умерен огън. Покрийте и варете в продължение на 15 минути в собствения им сок. Добавете половината от зехтина, достатъчно вода, колкото да ги покрие и сол и черен пипер на вкус, покрийте с капак и оставете да къкри леко в продължение на 45 минути или докато омекнат. Междувременно подрежете спанака и го измийте добре. Отцедете хубаво и нарежете листата и стъблата наедро. Загрейте останалия зехтин в отделен тиган и леко запържете пресния лук, докато омекне, добавете спанака и се разбърква, докато омекне. Добавете спаначената смес при сепията или калмарите с лимоновия сок и регулирайте подправките със сол и черен пипер. Покрийте и варете на слаб огън за -15 мин. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта