Регистрация

Севиче със скариди и крем фреш

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
792
Оцени рецептата

3/4 ч сок от лайм, прясно изцеден

3 с.л. зелен лук, нарязан

Сол и прясно смлян черен пипер

900 г малки скариди, обелени и почистени

2/3 ч крем фреш

3 с.л. каперси

Листа маруля

Тънки резени лайм

1 с.л. зелен лук, нарязан

За крем фреша:

1 ч сметана за разбиване

4 1/2 ч.л. мътеница

 

Смесете сока от лайм, 3 супени лъжици зелен лук, солта и черния пипер в средно голяма купа. Добавете скаридите. Покрийте и охладете за най-малко 6 часа, като разбърквате от време на време. Отцедете скаридите старателно, като маринатата се изхвърля. Добавете крем фреша и каперсите. Подредете листа маруля в чиния. Покрийте със скаридите. Гарнирайте с резени лайм и 1 с.л. пресен лук. Сервирайте веднага. За крем фреша: Смесете сметаната и мътеницата в малък буркан. Покрийте плътно и разклатете хубаво за около 1 минута. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 8 часа. Съхранявайте в хладилника.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта