Севиче Солеро
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г скариди, почистени, обелени и нарязани
450 г филе от риба берикс
1 с.л. зехтин
1 с.л. пресен портокалов сок
1 с.л. бял оцет
1/2 ч прясно изцеден лимонов сок
1 с.л. чесън - нарязан
1 с.л. червен лук, нарязан
3/8 ч нарязана червена чушка
1 люто чушле, нарязано на кубчета, със семената
Щипка смлян кимион
1 ч.л. сол
1 ч кориандър, листа, нарязан
2 с.л. пюре от маракуя
ендивия - за гарнитура
ленти чушка и филийки лимон - за гарнитура
Сварете скаридите във вряща вода, колкото да ги покрие за 1 минута. Прецедете и се съхраняват в хладилник, покрити, докато се охладят. Смесете берикса на кубчета, зехтина, портокаловия сок, оцета, лимоновия сок, чесъна, лука, чушката, лютото чушле, кимиона, солта, магданоза и пюрето от маракуя в голяма купа. Добавете скаридите. Покрийте и мариновайте в хладилника за поне 6 часа. Сервирайте върху ендивия или маруля, гарнирано с ленти чушка и филийки лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ