Регистрация

Руска касерола с картофи и карамелизиран лук

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
796
Оцени рецептата

6 големи глави лук, нарязан на тънки филийки

5 с.л. масло

4 с.л. зехтин

1 с.л. захар

2 кг картофи, сварени в

пилешки бульон

1 бучка масло

1 ч пълномаслена сметана

1 ч заквасена сметана

4 разбити яйца

1 ч.л. сушен копър

2 ч заквасена сметана

 

Разтопете 5 с.л. масло в голям тиган. Добавете олиото и оставете да се сгорещи. Добавете лука, разбъркайте, за да се покрие и намалете огъня до слаб. Гответе лука, като се разбърква от време на време, докато стане с тъмнокафяв цвят. Поръсете със захарта и продължете готвенето за още няколко минути. Отнема около час, докато се карамелизира. Междувременно сварете картофите в достатъчно пилешки бульон, колкото да ги покрие. Отцедете картофите напълно; заделете пилешкия бульон. Намачкайте картофите на пюре. Добавете маслото. Прибавете разбитите яйца към една чаша заквасена сметана. Добавете тази смес при горещите картофи, като се разбърква бързо, за да се разпредели равномерно яйцето. Прибавете сметаната и копъра. Добавете достатъчно от заделения бульон, така че да се получи рядко картофено пюре. Намажете с масло касерола и разпределете половината картофи. Разстелете карамелизирания лук на равномерен слой върху картофите. Внимателно покрийте лука с останалата част от картофите. Покрийте отгоре с останалите две чаши заквасена сметана. Печете на 180С в продължение на 30-35 минути или докато леко покафенее.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта