Руска касерола с картофи и карамелизиран лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 големи глави лук, нарязан на тънки филийки
5 с.л. масло
4 с.л. зехтин
1 с.л. захар
2 кг картофи, сварени в
пилешки бульон
1 бучка масло
1 ч пълномаслена сметана
1 ч заквасена сметана
4 разбити яйца
1 ч.л. сушен копър
2 ч заквасена сметана
Разтопете 5 с.л. масло в голям тиган. Добавете олиото и оставете да се сгорещи. Добавете лука, разбъркайте, за да се покрие и намалете огъня до слаб. Гответе лука, като се разбърква от време на време, докато стане с тъмнокафяв цвят. Поръсете със захарта и продължете готвенето за още няколко минути. Отнема около час, докато се карамелизира. Междувременно сварете картофите в достатъчно пилешки бульон, колкото да ги покрие. Отцедете картофите напълно; заделете пилешкия бульон. Намачкайте картофите на пюре. Добавете маслото. Прибавете разбитите яйца към една чаша заквасена сметана. Добавете тази смес при горещите картофи, като се разбърква бързо, за да се разпредели равномерно яйцето. Прибавете сметаната и копъра. Добавете достатъчно от заделения бульон, така че да се получи рядко картофено пюре. Намажете с масло касерола и разпределете половината картофи. Разстелете карамелизирания лук на равномерен слой върху картофите. Внимателно покрийте лука с останалата част от картофите. Покрийте отгоре с останалите две чаши заквасена сметана. Печете на 180С в продължение на 30-35 минути или докато леко покафенее.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ