Рибено филе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г рибено филе
брашно, смесено със сол, за овалване на рибата
1 червена чушка - нарязана на тънки ленти
1 зелена чушка - нарязана на тънки ленти
2 средно големи глави лук, нарязани на тънки филийки
5 скилидки чесън, цели
1 домат, обелен и без семената
1 ч.л. цели зърна черен пипер
2 дафинови листа
1 стрък праз - нарязан на тънки ленти
1/3 ч оцет
1/3 чаша вода
2 моркова - нарязани на тънки ленти
1 ч.л. захар
1/2 ч зехтин
сол и прясно смлян черен пипер - на вкус
лимонов сок
олио + 2 с.л. зехтин - за пържене
1. Измийте рибата с лимонов сок. Изплакнете.
2. Поръсете със сол и пипер.
3. Оваляйте филетата в брашно и сол и изпържете в загрятото олио.
4. Когато сложите и последното филе, добавете зехтина в тигана. Когато се сгорещи, добавете зеленчуците и гответе, докато лукът омекне.
5. Налейте оцета, водата и останалата част от съставките (на вкус), оставете да заври и полейте, докато е горещ, върху рибата.
6. Оставете да заври.
7. Оставете в хладилника за най-малко 24 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ