Риба треска със зеленчуков сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г солена риба треска, накисната във вода, без кожата и костите
1 голяма чушка, без семената и ситно нарязана на филийки
3 средно големи глави лук, нарязани на тънки филийки
3 домата, обелен и без семената
1/2 ч зехтин
2 с.л. масло
пипер
1/2 ч.л. кимион
4 картофа, сварени небелени - обелени и нарязани
1 твърдо сварено яйце, тънко нарязано на филийки
2 с.л. нарязан магданоз
Накиснете рибата за една нощ, като сменяте водата 3 пъти. Нарежете рибата на кубчета или я накъсайте. Отцедете водата. Загрейте 3 с.л. зехтин в тиган и добавете треската; запържете, докато леко се оцвети. Извадете в чиния и подправете със сол и пипер. Добавете лука и гответе до омекване. Прехвърлете в чиния. Задушете чушката за 2 мин. в същия тиган. Намаслете малък съд от огнеупорно стъкло и подредете слоеве, като се започне с картофите, след това рибата, лука, ситно нарязания магданоз 1 с.л. чушка, домати и картофи. Добавете 4 с.л. зехтин. Поръсете с бучици масло. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 минути. Сервирайте гарнирано с нарязани яйца и се поръсва с останалата част от магданоза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ