Регистрация

Риба треска със зеленчуков сос

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

450 г солена риба треска, накисната във вода, без кожата и костите

1 голяма чушка, без семената и ситно нарязана на филийки

3 средно големи глави лук, нарязани на тънки филийки

3 домата, обелен и без семената

1/2 ч зехтин

2 с.л. масло

пипер

1/2 ч.л. кимион

4 картофа, сварени небелени - обелени и нарязани

1 твърдо сварено яйце, тънко нарязано на филийки

2 с.л. нарязан магданоз

 

Накиснете рибата за една нощ, като сменяте водата 3 пъти. Нарежете рибата на кубчета или я накъсайте. Отцедете водата. Загрейте 3 с.л. зехтин в тиган и добавете треската; запържете, докато леко се оцвети. Извадете в чиния и подправете със сол и пипер. Добавете лука и гответе до омекване. Прехвърлете в чиния. Задушете чушката за 2 мин. в същия тиган. Намаслете малък съд от огнеупорно стъкло и подредете слоеве, като се започне с картофите, след това рибата, лука, ситно нарязания магданоз 1 с.л. чушка, домати и картофи. Добавете 4 с.л. зехтин. Поръсете с бучици масло. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 минути. Сервирайте гарнирано с нарязани яйца и се поръсва с останалата част от магданоза.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта