Регистрация

Риба треска в пикантен сос

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
756
Оцени рецептата

4 филета прясна треска, нарязани диагонално на четири парчета

1 белтък, леко разбит

2 с.л. царевично нишесте

2 ч олио за пържене

1 скилидка чесън, ситно нарязан

1/2 стрък праз, наситнен

7 стръка див лук, нарязан на парчета от по 3 см

1 питка тофу, отцедено и нарязано на кубчета

2 с.л. фъстъчено олио

2 кг телешка кайма

2 с.л. соев сос

2 ч бульон

2 с.л. оризов оцет

1 с.л. царевично нишесте, разтворено в

2 с.л. вода

1/2 ч.л. чили на прах

2 ч.л. сусамово олио

 

Потопете рибата в белтък и след това покрийте с царевично нишесте. Запържете леко в олиото на 150С. Загрейте тиган. Добавете фъстъченото олио и запържете месото, като разбърквате, докато се сготви напълно. Добавете 1 с.л. соев сос. Разбъркайте и добавете топлия бульон. Добавете пържената треска, след това оризовото вино и останалия соев сос. Гответе в продължение на 5 - 6 минути. Добавете тофуто и гответе 3-4 мин. Добавете царевично нишесте. Добавете чилито на прах, лука и няколко капки сусамово олио.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта