Риба с картофи и грах
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зехтин
2 големи картофа, нарязани на пръчици
1/2 ч.л. сол
За рибата:
1/2 ч царевично брашно
1/2 ч галета
1/2 ч.л. лют пипер
1/2 ч.л. сол
1 с.л. магданоз, ситно нарязан
1/2 ч мляко
1/4 ч брашно
1 с.л. зехтин
4 филета риба треска, по 115 г всяко, без кожа
За граха:
1/4 ч вода
2 ч грах, замразен
1/8 ч.л. сол
1 стрък мента
1 ч.л. захар
За гарниране:
4 стръка кресон, измит, добре подсушен
1 лимон, нарязан на парчета
За картофите:
Загрейте фурната до 250ºС.
В голям тиган загрейте мазнината и запържете картофите до кафяво от всички страни - около 13 минути. Прехвърлете в тава за печене и се пече 10 минути. Извадете от фурната и поръсете със сол. За рибата: В малка купа, смесете брашното, галетата, лютия червен пипер, солта, магданоза и копъра. Разпределете сместа равномерно по дъното на голяма чиния. Изсипете млякото, брашното и зехтина в отделни чинии. Сложете 4те чинии една до друга. Потопете филетата първо в млякото, след това в брашното, като се обръщат, докато са напълно покрити. След това потопете рибата отново в млякото, след това в сместа с галета и накрая в зехтин. Поставете рибата в плитка тава и печете в продължение на 8 минути. За граха: В тенджера, сложете водата да заври и оставете граха да къкри, заедно със солта, ментата и захарта, до омекване, около 3 минути. За поднасяне: Разделете рибата и картофките в 4 чинии и сервирайте с резен лимон, грах и кресон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ