Регистрация

Риба меч с лимон

Автор:
bogdanova
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
672
Оцени рецептата

2 супени лъжици нарязани лимонови кори

2 супени лъжици нарязан пресен копър

2 супени лъжици нарязан пресен магданоз

2 супени лъжици нарязан пресен керевиз

1 чаена лъжичка черен пипер

2 чаени лъжички дижонска горчица

Сол и черен пипер

2 пържоли риба меч от по 170 г

1 супена лъжица растително масло

2 чаши почистени листа рукола

2 супени лъжици зехтин

 

Изплакнете и подсушете на рибата. В купа смесете лимоновите кори, зелените подправки и черния пипер. Овкусете рибата със сол и пипер. Леко намажете с горчица от едната страна. Поръсете с микса от подправки и притиснете. Сгорещете олиото в тиган и сложете рибата, с покритата страна надолу в тигана и гответе в продължение на 4 минути, докато се получи златиста коричка. Внимателно обърнете и гответе още 3 минути. Междувременно, в купа смесете руколата с една чаена лъжичка зехтин, подправете със сол и черен пипер на вкус. Разделете салатата в две чинии. Покрийте с рибата и поръсете с останалия зехтин.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта