Регистрация

Риба меч по провансалски

Автор:
ivanka
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
910
Оцени рецептата

1 стек риба меч, около 1 кг

1/4 ч зехтин

Сол на вкус

Пипер на вкус

1 глава лук, ситно нарязан

1/2 зелена чушка, нарязана

4 домата, обелени и нарязани

6 гъби, нарязани на филийки

1 скилидка чесън, нарязан

1 букет гарни

1/2 ч бяло вино или 1/4 лимонов сок

Рибен бульон, достатъчно да покрие рибата

1 с.л. брашно

2 с.л. масло

 

За букет гарни, увийте 3 стръка магданоз, 1 дафинов лист, 1 стрък целина, нарязан на филийки и щипка мащерка в тензух. Завържете здраво. Запържете рибата в зехтина. Подправя се със сол и черен пипер след което добавете лука, зелената чушка, доматите, гъбите и чесъна. Гответе 10 минути. Добавете рибен бульон (или вода), достатъчно да покрие рибата след което добавете виното или лимоновия сок и букета гарни. Покрийте и печете в продължение на 35-40 минути на 180С. Когато рибата се люспи лесно, извадете от съда и дръжте на топло. Премахнете букета гарни след това кипнете течността, докато се редуцира наполовина. Смесете брашното и маслото и ги разбийте в течността, за да се сгъсти. Поръсете със сол и пипер. Изсипете соса върху рибата меч и гарнирайте с нарязани на кубчета пиперки и каперси преди поднасяне.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта