Регистрация

Риба камбала

Автор:
марина цекова
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
580
Оцени рецептата

450 г камбала, нарязана на парчета

1 ч брашно

1 1/2 ч.л. чесън на прах

1 1/2 ч.л. къри на прах (или малко по-малко)

1 ч.л. риган

2 ч.л. бакпулвер

3/4 ч.л. лимонов черен пипер

2 ч японска галета „Панко”

340 мл бира

 

Смесете брашното, чесъна на прах, кърито на прах, ригана, бакпулвера и черния пипер. Разбърква се добре. Бавно се добавя достатъчно бира, така че да се получи гъсто течно тесто. Потопете камбалата в тестото и след това оваляйте в Панко. Оставете да престои 2 минути. Запържва се на маслена баня в мазнина до златисто кафяво. Отцедете върху попивателна хартия и сервирайте със сос тартар или доматен пикантен сос с хрян за потапяне.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта