Риба в сос от хрян
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 моркова
2 стръка целина
1 корен магданоз
1 глава лук, нарязана на четвъртинки
5 цели зърна черен пипер
1 дафинов лист
2 ч.л. сол
6 ч вода
900 г рибено филе - шаран, морски език, щука или подобни
За соса:
3 с.л. масло
3 с.л. брашно
3/4 ч паста от хрян
1 ч.л. захар
1/4 ч.л. сол
2/3 ч заквасена сметана
2 твърдо сварени яйца, настъргани
1. Смесете зеленчуците, сухите подправки и водата в тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 20 минути, след което прецедете.
2. Сварете рибата в зеленчуковия бульон за 6 - 10 минути или докато се люспи лесно.
3. Извадете рибата от бульона. Подредете в чиния за сервиране и се покрива с найлоново фолио. Охладете.
4. Прецедете рибния бульон и заделете 3/4 чаша за соса; охладете.
5. За соса от хрян, разтопете маслото в тенджера, след това смесете с брашното, докато сместа е гладка.
6. Добавете сварения рибен бульон постепенно, като се разбърква непрекъснато. Гответе, като се разбърква, докато сосът заври и стане гъст и гладък.
7. Сваля се от огъня и се добавят хрянът, захарта, солта, заквасената сметана и яйцата. Охладете за 15 минути.
8. Изсипете соса с хрян върху охладената риба и гарнирайте с накъсана маруля.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ