Риба в солено желе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма риба; (бяла риба, морски език, писия, около 900 г), почистена, нарязана на порции
3 рибешки глави и обрезки
2 големи глави лук
2 големи моркова
4 зърна пипер (или на вкус)
1 голям дафинов лист
2 с.л. захар
2 ч.л. сол
1 пакет желатин
Измийте цялата риба и рибните глави в студена вода. Втрийте равномерно със сол и оставете настрана. Смесете рибните глави, опашката, перките и всички съставки в 4-литрова тенджера и след това се покрива с 6 чаши студена вода. Оставете да заври, като обирате пяната отгоре, след което намалете огъня и оставете да къкри. Гответе в продължение на 20 минути или докато главите се сварят. Прецедете бульона и заделете/ Поставете парчетата риба в около 2 чаши бульон. Оставете да заври леко и оставете да къкри за около 10 минути или докато рибата побелее. Извадете парчетата риба с решетъчна лъжица и поставете в чиния, за да се охлади. Отстранете кожата и костите, без да натрошавате прекалено месото. Покрийте и оставете в хладилника. Прецедете течността от готвенето отново и добавете към останалия бульон. Разтворете желатина в 1 чаша бульон и го добавете. Добавете сол, ако е необходимо. Охлажда се. Изсипете достатъчно бульон, така че да покрие дъното на форма с обем 6 чаши. Охладете, докато се стегне. Обелете морковите и ги нарежете на тънки колелца. Подредете ги върху желето и добавете още малко охладен бульон; върнете в хладилника. Разпределете равномерно парчетата риба върху стегналото желе и добавете още бульон, така че да ги покрие. Оставете в хладилника за една нощ. За да поднасяне: Прокарайте остър нож по стените на формата. Покрийте с чиния и обърнете. Украсете с магданоз и резени лимон преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ