Регистрация

Риба в солено желе

Автор:
Силвето
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
743
Оцени рецептата

1 голяма риба; (бяла риба, морски език, писия, около 900 г), почистена, нарязана на порции

3 рибешки глави и обрезки

2 големи глави лук

2 големи моркова

4 зърна пипер (или на вкус)

1 голям дафинов лист

2 с.л. захар

2 ч.л. сол

1 пакет желатин

 

Измийте цялата риба и рибните глави в студена вода. Втрийте равномерно със сол и оставете настрана. Смесете рибните глави, опашката, перките и всички съставки в 4-литрова тенджера и след това се покрива с 6 чаши студена вода. Оставете да заври, като обирате пяната отгоре, след което намалете огъня и оставете да къкри. Гответе в продължение на 20 минути или докато главите се сварят. Прецедете бульона и заделете/ Поставете парчетата риба в около 2 чаши бульон. Оставете да заври леко и оставете да къкри за около 10 минути или докато рибата побелее. Извадете парчетата риба с решетъчна лъжица и поставете в чиния, за да се охлади. Отстранете кожата и костите, без да натрошавате прекалено месото. Покрийте и оставете в хладилника. Прецедете течността от готвенето отново и добавете към останалия бульон. Разтворете желатина в 1 чаша бульон и го добавете. Добавете сол, ако е необходимо. Охлажда се. Изсипете достатъчно бульон, така че да покрие дъното на форма с обем 6 чаши. Охладете, докато се стегне. Обелете морковите и ги нарежете на тънки колелца. Подредете ги върху желето и добавете още малко охладен бульон; върнете в хладилника. Разпределете равномерно парчетата риба върху стегналото желе и добавете още бульон, така че да ги покрие. Оставете в хладилника за една нощ. За да поднасяне: Прокарайте остър нож по стените на формата. Покрийте с чиния и обърнете. Украсете с магданоз и резени лимон преди сервиране.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта