Регистрация

Риба в портокалов сок

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
754
Оцени рецептата

900 г замразени пържоли от риба (камбала или друг вид)

1/2 ч лук, ситно нарязан

2 скилидки чесън, счукан

2 с.л. растително масло

2 с.л. пресен кориандър, наситнен

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1/2 ч портокалов сок

1 с.л. лимонов сок

1 голямо твърдо сварено яйце, обелено и нарязано на полумесеци

 

Размразете замразените рибни пържоли. Подредете рибата в тавичка за печене.

В малък тиган, запържете лука и чесъна, докато лукът омекне, но не покафенява. Прибавете магданоза, солта и черния пипер. Разстелете сместа върху рибата. Смесете портокаловия сок и сока от лимона и полейте равномерно върху рибата. Печете ястието непокрито на 200 градуса във фурната за около 20 до 25 минути, или докато рибата се лющи лесно с вилица. Подредете яйцето върху рибните пържоли, поръсете с червен пипер и гарнирайте с портокалови резени, ако желаете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта