Регистрация

Раци и царевица на барбекю

Автор:
margarita
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
585
Оцени рецептата

1/3 ч зехтин

Сол и черен пипер на вкус

2 ч.л. доматено пюре

4 кочана царевица, необелена

1 ч.л. лют сос

8 рака с твърди черупки, сварени, измити и подсушени

1 скилидка чесън, счукан

 

Смесете зехтина с доматеното пюре, чесъна, солта и черния пипер, лютия сос и заделете. Сложете царевицата на скара на дървени въглища за около 15 минути, като се обръща на всеки 5 мин. Заделете на топло място. Намажете раците с малко от маслената смес и сложете на скарата за четири минути от всяка страна, докато леко покафенеят. Обелете царевицата и поднесете по два рака с кочан царевицата.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта