Регистрация

Пържени калмари с пикантна майонеза с аншоа

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
885
Оцени рецептата

3/4 ч майонеза

4-5 филета аншоа

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. наситнен пресен магданоз

1/2 ч.л. лют червен пипер

450 г калмари, пресни, нарязани на кръгчета

4 ч зехтин

1 ч универсално брашно

1 ч натрошени бисквити

1 ч.л. сол

 

В кухненски робот, смесете майонезата, аншоата, лимоновия сок и магданоза. Смесете до гладкост. Прехвърлете соса в купа и се съхранява в хладилник, покрито плътно. Сгорещете зехтина в дълбок тиган. Смесете брашното и галетата в плитка купа. Добавете 1/3 от калмарите и покрийте равномерно. Изтръскайте излишното брашно. Изпържете калмарите на партиди до златисто, около 2 мин. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Поръсете със сол. Поднесете горещи с майонезата.

 





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта