Пържена риба с чеснова паста
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
4 филета от риба от вид по избор
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер на прах
1/3 ч.л. кимион
4 скилидки чесън (големи)
сокът на 1/2 лимон
1/2 ч.л. семена анасон
2 щипки канела
чили на прах или лют пипер на вкус
стабилно количество олио
Начин на приготвяне:
1. Рибата почистете добре от костиците. Ако използвате цяла риба - порцирайте и махнете всичко неядливо от филетата. Подсушете ги добре.
2. В купата на пасатора смесете подправките с чесъна и лимоновия сок. Пюрирайте до получаването на паста. С нея намажете хубаво отвсякъде рибните филета. Приберете ги в хладилник за един час.
3. Сгорещете олиото в дълбок съд за пържене. Гответе рибата в него за няколко минути. При нужда обръщайте и не засилвайте огъня на максимум.
4. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина. Сервирайте топла с резени лимон за покапване и листа зелена салата за профирност. Гарнитура от печени картофи е идеално решение, ако искате да се нахраните качествено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ