Пържена риба с пуерторикански сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,8 кг филе бяла риба, с дебелина 2-3 см
2 с.л. сол
1 ч зехтин
4 големи скилидки чесън, обелен и счукан
За соса:
1/2 ч зехтин
1 кг лук, обелен и нарязан на филийки
1 1/2 ч вода
24 пълнени с чушка маслини
2 с.л. каперси
1 буркан от 115 г печени чушки, нарязани на тънки ленти, заедно със сока
2 консерви (225 г) доматен сос
2 с.л. оцет
1 с.л. сол
2 дафинови листа
1. Пригответе соса като смесите съставките и ги кипнете на умерен огън за около 1 час.
2. Когато сосът е почти готов, подправете рибата със сол и леко се покрива с брашно. Сложете олиото и чесъна в тиган. Запържете чесъна на умерен огън. Извадете чесъна и сложете рибата в тигана. Изпържете на умерен огън от двете страни, намалете огъня до слаб и гответе в продължение на 15 минути или докато риба се люспи лесно с вилица.
3. Сложете в чиния и покрийте със соса; оставете да престои 5 мин. и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ