Регистрация

Пържен омар с чили сос

Автор:
Благослава
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
711
Оцени рецептата

2 с.л. сос хойсин

2 с.л. чили сос

2 с.л. оризово вино

1 с.л. светъл соев сос

1 ч.л. рибен сос

1 ч.л. чили паста с чесън

1/2 ч.л. захар

1/2 ч.л. мононатриев глутамат (по желание)

1/2 ч.л. сусамово

1/2 ч.л. люто чили олио

1/4 ч плюс 1/2 чаена лъжичка фъстъчено олио

2 живи омара (всеки около 500 г)

нарязани на по 8 порции Сол на вкус 2 с.л. настърган джинджифил

1/2 ч нарязан зелен лук

3 с.л. чесън, счукан

3 сушени чилита

 

Пригответе соса: смесете соса хойсин, чили соса, оризовото вино, соевия сос, рибения сос, чили пастата с чесъна, захарта, мононатриевия глутамат (по желание), сусамовото олио, чили олиото и 1/2 чаена лъжичка фъстъчено масло. Заделете. Добавете останалата 1/4 чаша фъстъчено олио в голям, много горещ тиган над много силен огън и сгорещете, докато запуши. Осолете нарязания омар леко и добавете парчетата в горещия тиган. Запържете за около 3-4 мин. Прехвърлете в чиния. В останалото в тигана олио, добавете джинджифила, лука, чесъна и сушените люти чушки. /Запържете, като разбърквате за 1 минута. Добавете омара и смесете. Добавете заделения сос и смесете. Изсипете сместа в чиния и поднесете веднага.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта