Пълнени филета от морски език с гъбен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Масло или маргарин
1 кг пълнени със сьомга филета от морски език
Сол и черен пипер на вкус
1/4 ч фино нарязан лук
1 ч сухо бяло вино
1/3 ч масло или маргарин
1 ч тънко нарязани пресни гъби
4 с.л. брашно
1 1/2 ч сметана
Червен пипер
1. Намажете леко с масло плитка, топлоустойчива, неметална тавичка. Поставете филетата в съда за печене. Добавете сол и черен пипер на вкус.
2. Поръсете с лука и полейте с виното. Сгорещете, покрито с найлоново фолио, в микровълновата фурна за 7-8 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Мажете рибата с виното и лука няколко пъти по време на готвене. Заделете.
3. В топлоустойчива, неметална купа, разтопете 1/3 ч масло в микровълновата фурна за 45 секунди. Добавете гъбите и сгорещете, непокрито в микровълновата фурна за 2 минути.
4. Добавете брашното, разбъркайте до гладкост. Постепенно добавете сметаната, като се разбърква, до гладкост. Върнете соса в микровълновата фурна и стоплете, непокрито, за 4 до 5 минути или докато сместа се сгъсти и е гладка. Разбърквайте от време на време.
5. Добавете 1/2 чаша течност от рибата в тавичката с гъбения сос и се разбърква, докато са добре смесени.
6. Поставете филетата в топлоустойчив, неметален съд за сервиране. Полейте със соса. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 - 3 минути или докато се сгорещи всичко. Поръсете с червен пипер точно преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ