Регистрация

Пълнени скариди

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
890
Оцени рецептата

Подправки:

1 ч.л. сол

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. бял пипер

3/4 ч.л. семена синап

3/4 ч.л. сушен босилек

3/4 ч.л. лук на прах

1/2 ч.л. чесън на прах

3/4 ч.л. сушена мащерка

1/2 ч.л. сушен градински чай

1/2 ч.л. сушен риган (или по-малко, до 1/8 чаена лъжичка)

1 ч.л. сушено чили на прах

12 големи скариди, обелени

1 с.л. зехтин

1/4 ч галета

2 с.л. + 2 ч.л. масло на стайна температура

2/3 ч лук, нарязан

1/3 ч сладка чушка, нарязана на кубчета

1/3 ч целина, нарязана на кубчета

1/3 ч настърган морков

2 люти чушлета, нарязани на кубчета

1 ч.л. чесън, счукан

1 пикантна италианска наденичка, пикантна, запържена и натрошена

1 ч бульон от морски дарове

Растително масло

1 ч пълномаслена сметана

1/2 ч доматено пюре

 

Загрейте фурната до 200 градуса. Смесете съставките за овкусяване в малка купа. Разбъркайте добре. Поръсете около 2 ч.л. от сместа върху разрязаните скариди. Изсипете зехтина отгоре. Втрийте внимателно с ръце, така че скаридите да се покрият хубаво. Разтопете половината масло в тиган на силен огън. След като маслото се разтопи и е горещо, добавете лука, чушката, целината, морковите, лютите чушки и 2 супени лъжици от сместа с подправки. Запържете, като се разбърква от време на време, за около 1 минута, намалете котлона до умерено силен и продължете да готвите зеленчуците още 3 минути. Добавете чесъна и запържената наденица и разбъркайте добре. Гответе 5 минути. Добавете 1/3 чаша от бульона от скаридите в съда и разбърквайте, като остъргвате дъното на тигана добре. Гответе, като разбърквате от време на време, за около 8 минути. Намалете огъня до умерен. Добавете още 1/3 чаша на бульона от скариди и останалото масло в тигана. Разбъркайте добре. Добавете останалата смес с подправки; разбъркайте добре. Оставя се да се готви за около 5 (+) минути, като се разбърква от време на време. Отстранете от огъня. Добавете галетата и разбъркайте добре. Заделете една супена лъжица от плънката за соса. Намажете тава с предпочитана мазнина. Поставете скаридите с нарязаната страна нагоре в тавата. Напълнете всяка скарида с около 1 1/2 супени лъжици от плънката. Пече се до златисто кафяво, около 10 минути.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта