Пълнени миди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
16 миди
1/2 ч галета
1/2 ч.л. сушен риган
1 с.л. пресен магданоз, нарязан ситно
2 с.л. настърган пармезан
3 с.л. зехтин
4 с.л. сухо бяло вино
Сол и черен пипер, прясно смлян
Отворете мидите, като разхлабите всяка от черупките. Заделете течността. Отстранете горната черупка. Подредете мидите в тавичка. Смесете галетата, ригана, магданоза, сиренето, зехтина, 2 супени лъжици от виното и сол и черен пипер на вкус и поръсете обилно количество от плънката върху всяка мида. Прецедете запазения сок от мидите и го поръсете върху плънката. Изсипете останалите 2 супени лъжици вино на дъното на тавата. Сгорещете грила на фурната за 5 минути. Запечете мидите до кафяво. Изсипете течността от тавата върху мидите и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ