Регистрация

Пълнени калмари

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
832
Оцени рецептата

8 калмара

1/4 ч зехтин

1/2 ч нарязан лук

2 скилидки чесън, нарязан

1/2 лимон, нарязани

4 дафинови листа

1/4 ч.л. сушена мащерка - натрошена

1 щипка червен пипер

Сол и черен пипер

1 с.л. брашно

4 ч сварен ориз

Магданоз, стръкчета (по желание)

Лимонови резени (по желание)

 

Сгорещете половината мазнина в голям тиган на умерен огън. Добавете лука, чесъна, лимона, дафиновия лист, мащерката и червения пипер и подправете на вкус със сол и черен пипер. Гответе до готовност на лука. Смесете соковете от почистените калмари с брашното, за да направите паста. Добавете нарязаните пипала, половината от лучената смес от тигана и половината от ориза. Поръсете със сол и пипер на вкус. Напълнете калмарите с оризовата смес и забодете с клечки за зъби. Сгорещете останалата лучена смес в тиган. Поставете пълнените калмари в съда и гответе, като обръщате често, до златисто от всички страни, за около 10 минути. Извадете калмарите и дафиновите листа и разпределете останалата смес с ориз на един слой в тигана. Подредете калмарите върху ориза, покрийте с капак и варете още 10 минути. Сервирайте калмарите върху ориза и гарнирайте с магданоз и лимон, ако желаете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта