Пълнен морски език с лимонов ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч целина, нарязана на филийки
2 с.л. нарязан лук
2 с.л. масло или маргарин, меко
2 ч сварен кафяв ориз
2 ч.л. настъргана лимонова кора
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. мащерка
1/8 ч.л. смлян черен пипер
2 с.л. пресен лимонов сок
450 г филета морски език, пресни или замразени
1 с.л. фино нарязан пресен магданоз
В тиган, запържете целината и лука в 2 супени лъжици масло, докато омекнат. Добавете ориза, подправките и лимоновия сок. Поставете филетата в намаслена плитка тавичка. Изсипете оризовата смес отгоре, по малко върху всяко филе. Прегънете, за да се покрие плънката. Забодете с клечки. Разтопете останалото масло. Намажете месото. Поръсете с магданоз. Печете на 180С за 20 - 30 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ