Регистрация

Пушена риба с яйца

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
717
Оцени рецептата

2 яйца, твърдо сварени, белени, нарязани фино

1 1/2 ч пушена треска, обезкостена, без кожата

3 ч сварен ориз басмати

3/4 ч сметана

1 1/2 ч.л. къри на прах (или на вкус)

1/2 ч.л. прясно настъргано индийско орехче

Щедро количество смлян черен пипер

3 с.л. лимонов сок

Резени лайм

 

Загрейте фурната до 160С. Сложете яйцата, рибата и ориза в голяма купа; разбъркайте заедно, докато леко се смесят. Сложете сметаната в малка тенджера, добавете кърито на прах и индийското орехче, сгорещете, като се разбърква, докато ароматите се смесят. Добавете сметановата смес, черния пипер и лимоновия сок при оризовата смес и внимателно разбъркайте. Подправете със сол и подправки, ако е необходимо (ястието няма нужда от сол, ако пушената риба е солена). Поставете в съд за готвене и стоплете във фурната до сгорещяване. Сервирайте в чиния около бъркани яйца и гарнирано с резени лайм.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта