Регистрация

Портокалови скариди със зеленчуци

Автор:
blazheva
|
Дата:
29 Nov
|
Видяна:
727
Оцени рецептата

3 ч розички броколи

1 червена чушка

1 жълта чушка

4 стръка зелен лук, нарязан на филийки

450 г големи скариди, белени и почистени

1/2 ч портокалов мармалад

1 с.л. нарязан чесън

1 с.л. пресен джинджифил

3 с.л. соев сос

2 с.л. оризов оцет

1 ч.л. сос Табаско

1 1/2 с.л. царевично нишесте

3 ч горещ сварен бял ориз

 

Поставете броколите, червените и жълти чушки и лука в дълбок съд за готвене в микровълновата фурна; покрива се с капак или пробито найлоново фолио. Сложете в микровълновата за 5 мин. на висока мощност, като разбъркате по средата на готвене. Поставете скаридите върху зеленчуците. Поставете мармалада, чесъна и джинджифила в чаша. Сложете в микровълновата за 40 сек. или докато мармаладът се разтопи. Полейте скаридите и покрийте отново. Сложете в микровълновата за 4-5 мин. на висока мощност, като разбъркате по средата на готвене. В същата чаша смесете соевия сос, оцета и соса табаско. Добавете царевичното нишесте. Отцедете течността от съда със скаридите в сместа с царевичното нишесте. Сложете в микровълновата за 1-2 мин. на висока мощност, като разбъркате по средата на готвене. Разбърква се в скаридената смес. Сервирайте веднага върху горещ ориз.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта