Портокалови скариди със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч розички броколи
1 червена чушка
1 жълта чушка
4 стръка зелен лук, нарязан на филийки
450 г големи скариди, белени и почистени
1/2 ч портокалов мармалад
1 с.л. нарязан чесън
1 с.л. пресен джинджифил
3 с.л. соев сос
2 с.л. оризов оцет
1 ч.л. сос Табаско
1 1/2 с.л. царевично нишесте
3 ч горещ сварен бял ориз
Поставете броколите, червените и жълти чушки и лука в дълбок съд за готвене в микровълновата фурна; покрива се с капак или пробито найлоново фолио. Сложете в микровълновата за 5 мин. на висока мощност, като разбъркате по средата на готвене. Поставете скаридите върху зеленчуците. Поставете мармалада, чесъна и джинджифила в чаша. Сложете в микровълновата за 40 сек. или докато мармаладът се разтопи. Полейте скаридите и покрийте отново. Сложете в микровълновата за 4-5 мин. на висока мощност, като разбъркате по средата на готвене. В същата чаша смесете соевия сос, оцета и соса табаско. Добавете царевичното нишесте. Отцедете течността от съда със скаридите в сместа с царевичното нишесте. Сложете в микровълновата за 1-2 мин. на висока мощност, като разбъркате по средата на готвене. Разбърква се в скаридената смес. Сервирайте веднага върху горещ ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ