Регистрация

Портокалова камбала

Автор:
Генчев
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

900 г камбала, прясна или замразена

4 с.л. масло

Настърганата кора от 1 портокал

Сокът от 1 портокал

1 ч.л. лимонов сок

Сол и пипер на вкус

1/8 ч.л. индийско орехче

1/4 ч нарязан магданоз

 

Увийте рибата в хартиена кърпа за няколко минути, за да се отстрани излишната влага. Сложете я в щедро намазана с масло тава. Смесете останалите съставки, с изключение на магданоза, и се изсипват върху рибата. Печете на за 10 - 12 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Оставете да престои 5 минути, след което се прехвърля в чиния за сервиране. Полейте с останалите в тавата сокове. Поръсете с магданоз и поднесете.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта