Регистрация

"Пияна" риба

Автор:
margarita
|
Дата:
05 Dec
|
Видяна:
830
Оцени рецептата

13, кг риба, цяла

1/2 ч.л. сушени червени чушлета, натрошени

1/3 ч червено сухо вино

1/2 ч лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. зехтин

3 домата, обелени и нарязани

1/3 ч вода

1/4 ч магданоз, нарязан

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. сушен риган

1/4 ч.л. кимион, смлян

Сол и черен пипер

1/2 ч пълнени с чушка маслини, нарязани на филийки

1 с.л. каперси, по желание

 

Задушете лука и чесъна в горещия зехтин, докато омекнат, но не са кафяви. Добавете натрошените сушени чушки и виното в тенджерата, заедно с доматите, 1/3 чаша вода, магданоза, захарта, солта, ригана и кимиона. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и варете на слаб огън за 5 мин. Междувременно, поставете рибата в намазана тава за печене. Поръсете кухината на рибата със сол и пипер. Добавете нарязаните маслини и каперси в сместа с доматения сос и се изсипва върху рибата. Покрийте и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 до 60 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Внимателно прехвърлете в чиния. Поднесете с останалия сос.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта