Пица с морски дарове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 големи скариди
4 големи морски миди
2 скилидки чесън, фино счукан
2 с.л. чеснов зехтин
1 стрък зелен лук, нарязан на филийки
Тесто за пица с мащерка
Зехтин и царевично брашно за намазване на тавата
3/4 ч сос за пица с мащерка
85 г настъргана моцарела
85 г козе сирене
Измийте, обелете и почистете скаридите и ги срежете наполовина по дължина. Измийте и срежете наполовина мидите. Отцедете и подсушете върху хартиени кърпи. Запържете чесъна в зехтина на средно слаб огън, докато омекне. Не бива да покафенява. Намалете огъня и добавете скаридите и мидите. Гответе в продължение на 1 - 2 минути. Прехвърлят се в чиния, за да се охладят. Добавете нарязания лук и задушете на умерен огън за 3 минути. Извадете от съда, но заделете мазнината. Загрейте фурната до 210 градуса. Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Намажете тава за печене с малко зехтин и поръсете с царевично брашно. Сложете тестото и подрежете краищата. Печете 10 минути. Извадете от фурната и леко намажете с малко зехтин. Разпръснете половината моцарела и половината от соса. Сега добавете натрошеното козе сирене, скаридите и мидите и изсипете останалата част от соса. Поръсете с останалата моцарела. Пече се в продължение на 15 до 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ