Пита с морски дарове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г скариди, обелени и почистени и нарязани на малки кубчета
1/4 ч зехтин
1 средно голяма глава лук
1 скилидка чесън (или на вкус)
340 г гъби, нарязани на филийки
1 1/2 ч зеленчуци (като патладжан или тиквички), нарязани на малки кубчета
Сол и пипер (на вкус)
1 1/2 ч кус-кус, сварен
Питки
В малко количество зехтин, леко задушете лука и чесъна, докато лукът омекне, но не е съвсем прозрачен. Сгорещете останалия зехтин в тиган и добавете зеленчуците и гъбите. Запържете, докато зеленчуците са почти меки. Опитайте на вкус и добавете сол, черен пипер и каквито подправки предпочитате - риган, босилек и червен пипер, например. Добавете скаридите и варете, докато порозовеят, около една минута или две. Не гответе прекалено дълго. Прехвърлете сместа в купа. Добавете кускуса и се разбърква много добре. Охладете за няколко часа или за през нощта. Напълнете в питка хляб (може с малко домати) и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ