Регистрация

Пилешка касерола с кнедли

Автор:
blazheva
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
753
Оцени рецептата

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч нарязана целина

2 скилидки чесън, счукан

1/4 чаша масло

1/2 ч брашно

2 ч.л. захар

1 ч.л. сол

1 ч.л. сушен босилек

1/2 ч.л. пипер

4 ч пилешки бульон

280 г замразен грах

4 ч нарязано сварено пилешко

За кнедлите:

2 ч готов микс за палачинки

2 ч.л. сушен босилек

2/3 чаша мляко

 

В голяма тенджера, запържете лука, целината и чесъна в масло, докато омекнат. Добавете брашното, захарта, солта, босилека, черния пипер и бульона и оставете да заври. Гответе и бъркайте 1 минута и намалете огъня. Добавете граха и се готви за 5 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете пилешкото. Изсипете в намаслена правоъгълна тавичка. За кнедлите, комбинирайте микса за палачинки и босилека в купа. Добавете млякото с вилица. Капнете 12 кнедли в касеролата. Пече се на 180 градуса в продължение на 30 минути. Покрийте и печете 10 минути или до готовност на кнедлите.





Виж още от категория "Касероли"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта