Регистрация

Пикантни скариди фламбе с два соса

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
562
Оцени рецептата

900 г небелени, големи, пресни скариди

1 с.л. растително масло

2 с.л. бренди

За соса с бяло вино:

1/4 ч нарязан лук

1/4 ч нарязана зелена чушка

2 скилидки чесън, счукан

1 с.л. растително масло

1 с.л. кубчета люта чушка

2 с.л. сухо бяло вино

сос Уорчестър, на вкус

лют сос, на вкус

2 с.л. сметана

1 с.л. прясно нарязан магданоз

За соса Холандез:

3 жълтъка, разбити

1/8 ч.л. сол

щипка смлян бял пипер

2 с.л. лимонов сок

1/2 ч масло или маргарин, разделени

Скариди, почистени и обелени

 

Запържете скаридите в загрятото олио в голям тиган на умерено-силен огън, като се разбъркват непрекъснато, от 3 до 5 минути или докато порозовеят. Отцедете. Намалете котлона до слаб и се добавя брендито. Запалете с дълга кибритена клечка, когато брендито се сгорещи; разбърква се, докато пламъците утихнат. Добавете соса с бяло вино и соса Холандез, като се разбърква добре. Сервирайте веднага.

На соса с бяло вино: Запържете първите 3 съставки в горещо масло в тиган на умерено-силен огън; като се разбърква непрекъснато, докато омекнат леко. Прибавете чушката и следващите четири съставки; покрийте и намалете огъня и оставете да къкри 5 минути, като периодично се разбърква. Прибавете заквасената сметана и магданоза.

На соса Холандез: Комбинирайте жълтъците, солта и черния пипер над тенджера с гореща вода; постепенно добавете лимоновия сок, като се разбърква непрекъснато. Добавете една трета от маслото в яйчената смес; варете над тенджера с гореща (не вряща) вода, като се разбърква непрекъснато с телена бъркалка, докато маслото се разтопи. Добавете другата една трета от маслото, като се бърка непрекъснато, докато маслото се разтопи. Когато сосът се сгъсти, се прибавя останалата една трета от маслото. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта