Пикантни калмари с вино по кипърски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г малки калмари, почистени
1/4 ч зехтин или царевично олио
3 глави лук, обелени и нарязани на филийки
1/4 ч оцет
1/2 ч сухо червено вино
2 малки пръчки канела
4 цели зърна карамфил
1 дафинов лист
Сол и прясно смлян черен пипер
Измийте и почистете калмарите. Втрийте сол от външната страна и изплакнете отвътре и отвън със студена вода. Изплакнете също и главата и пипалата старателно. Загрейте олиото в тиган, добавете калмарите, включително пипалата, и лука, и готви бавно, докато лукът е полупрозрачен. Налейте оцета и виното, след което се добавят останалите съставки и достатъчно вода, така че почти да покрие калмарите, ако е необходимо. Гответе, непокрито, на слаб огън, докато калмарите омекнат и цялото вино се абсорбира, приблизително 1 до 1 1/4 часа. Изхвърлете подправките и дафиновия лист. Нарежете калмарите на хапки и сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ