Регистрация

Пикантни калмари с вино по кипърски

Автор:
yordanka
|
Дата:
11 Mar
|
Видяна:
737
Оцени рецептата

450 г малки калмари, почистени

1/4 ч зехтин или царевично олио

3 глави лук, обелени и нарязани на филийки

1/4 ч оцет

1/2 ч сухо червено вино

2 малки пръчки канела

4 цели зърна карамфил

1 дафинов лист

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Измийте и почистете калмарите. Втрийте сол от външната страна и изплакнете отвътре и отвън със студена вода. Изплакнете също и главата и пипалата старателно. Загрейте олиото в тиган, добавете калмарите, включително пипалата, и лука, и готви бавно, докато лукът е полупрозрачен. Налейте оцета и виното, след което се добавят останалите съставки и достатъчно вода, така че почти да покрие калмарите, ако е необходимо. Гответе, непокрито, на слаб огън, докато калмарите омекнат и цялото вино се абсорбира, приблизително 1 до 1 1/4 часа. Изхвърлете подправките и дафиновия лист. Нарежете калмарите на хапки и сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта