Пикантен сом с маслен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г филе от сом
Лют червен пипер (на вкус)
1/2 ч масло или маргарин, разтопен
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. масло
Сол на вкус
Червен пипер
1/4 ч сухо бяло вино
1/4 ч орехови половинки
За масления сос:
1 ч сметана
1 ч студено масло, нарязано
3 с.л. лешников ликьор
Поръсете рибата със сол и лют червен пипер, след това с червен пипер и се поставя в тавичка. Добавете разтопеното масло, виното и лимоновия сок. Печете на 225 градуса във фурната за 5 - 7 минути. Сложете в чиния за сервиране и покрийте с маслен сос и орехи, сотирани в 2 супени лъжици масло.
За масления сос:
В тенджера на бавен огън, редуцирайте сметаната и ликьора, докато останат около 6 супени лъжици. Бавно добавете маслото, по няколко парченца наведнъж, като съдът се разклаща непрекъснато (не се разбърква), докато сметаната поеме маслото; продължете да разклащате, докато се прибавя масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ