Печено пюре от кореноплодни зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 малка тиква, обелена, почистена от семената и нарязана на кубчета
1 малка глава целина, обелена и нарязана на кубчета
1 морков, обелен и нарязан
1 средно голям картоф - обелен и нарязан на кубчета
1/2 ч нарязана белена жълта ряпа
1 глава лук, обелен и нарязан
1/2 ч пилешки бульон
1 с.л. + 1 ч.л. масло или маргарин
2 с.л. мляко
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян бял пипер
Сварете кореноплодните зеленчуци, докато са достатъчно меки, за да се намачкат на каша или пюрирайте с млякото, 1 супена лъжица маргарин, сол и пипер. Междувременно, карамелизирайте лука. В малък, незалепващ тиган, смесете лука, бульона и 1 чаена лъжичка маргарин; гответе, като се разбърква колкото е необходимо, докато течността се изпари и лукът започне да става златист, за около 15 минути. Прехвърлете пюрето в йенска тенджера и покрийте с лука; пече се в гореща фурна на 210С за около 25 минути. Извадете от фурната и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ