Регистрация

Печени скариди с пресен кориандър

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
685
Оцени рецептата

900 г скариди, пресни или замразени

За маринатата:

1 с.л. светъл соев сос

1 ч.л. оризово вино или сухо шери

1 ч.л. сусамово олио

За соса:

2 с.л. пресен кориандър, нарязан ситно

2 ч.л. бял оризов оцет

1 с.л. пресен джинджифил, нарязан фино

 

Сгорещете грила. Обелете скаридите и изхвърлете черупките. С помощта на малък остър нож, разделете скаридите частично и почистете вътрешността. Подсушете с хартиени кърпи. Смесете маринатата и покрийте скаридите; оставете за 10 минути. Подгответе съставките за соса, като ги разбъркате заедно и оставете настрана. Сложете скаридите на един слой в тава за печене. Можете да ги изпечете и на скара или барбекю, ако желаете. Печете по 3 мин. от едната страна, обърнете и печете още 2 мин. Сложете в чиния и сервирайте със соса.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта