Регистрация

Печени лангустини с чушки

Автор:
yordanka
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
690
Оцени рецептата

4 червени чушки, печени

3 с.л. зехтин

10 листа босилек

морска сол на вкус

4 ч рукола

1 ч.л. чесън, счукан

бял пипер (на вкус)

4 л вода

1 ч зелен фасул

12 големи пресни лангустини

2 ч.л. балсамов оцет

 

Накъсайте чушките на четири листа и мариновайте с половината от зехтина, всички листа босилек и морската сол. Заделете на стайна температура. Сгорещете една супена лъжица зехтин в тиган за пържене. Когато маслото е горещо, запържете листата рукола и добавете чесновото пюре, солта и черния пипер. Охлажда се на стайна температура; оставете настрана. Бланширайте подрязания зелен фасул в 4 л вряща подсолена вода за 3-4 минути. Сложете в ледена вода и се отстранява от леда, веднага щом се охлади. Махнете главите на лангустините и отстранете черупката от опашката, като оставите едно парче на края на опашката. Сложете клечка за зъби в лангустините. В тиган, сгорещете една супена лъжица зехтин. Запържете лангустините в горещото масло за по около 30 сек. от всяка страна, докато станат равномерно златисто кафяви. Заделете на топло. Сложете по малко рукола в дълбока купа и поставете маринованите чушки отгоре. Поставете по три лангустини върху чушките. Смесете зеления боб със зехтин и гарнирайте ястието. Поръсете с малко балсамов оцет.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта