Печени лангустини с чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 червени чушки, печени
3 с.л. зехтин
10 листа босилек
морска сол на вкус
4 ч рукола
1 ч.л. чесън, счукан
бял пипер (на вкус)
4 л вода
1 ч зелен фасул
12 големи пресни лангустини
2 ч.л. балсамов оцет
Накъсайте чушките на четири листа и мариновайте с половината от зехтина, всички листа босилек и морската сол. Заделете на стайна температура. Сгорещете една супена лъжица зехтин в тиган за пържене. Когато маслото е горещо, запържете листата рукола и добавете чесновото пюре, солта и черния пипер. Охлажда се на стайна температура; оставете настрана. Бланширайте подрязания зелен фасул в 4 л вряща подсолена вода за 3-4 минути. Сложете в ледена вода и се отстранява от леда, веднага щом се охлади. Махнете главите на лангустините и отстранете черупката от опашката, като оставите едно парче на края на опашката. Сложете клечка за зъби в лангустините. В тиган, сгорещете една супена лъжица зехтин. Запържете лангустините в горещото масло за по около 30 сек. от всяка страна, докато станат равномерно златисто кафяви. Заделете на топло. Сложете по малко рукола в дълбока купа и поставете маринованите чушки отгоре. Поставете по три лангустини върху чушките. Смесете зеления боб със зехтин и гарнирайте ястието. Поръсете с малко балсамов оцет.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ