Печена сьомга терияки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч пилешки бульон
1/4 с.л. оризово вино или сухо бяло вино
2 с.л. захар
2 с.л. настърган корен от джинджифил
2 с.л. соев сос
4 (по 170 г) филета сьомга, без кожата
Смесете първите 5 съставки в тенджерка и разбъркайте добре. Оставете да заври и варете на средно силен огън за 5 минути или докато леко сгъсти, като се разбърква от време на време. Прецедете и изхвърлете корена от джинджифил. Оставете да изстине. Намажете двете страни на филетата със соев сос. Поставете филетата на решетка за печене, намазана с олио. Поставете в тава за печене. Печете под грила на фурната за 3 мин. и обърнете, като намажете отново със сместа със соев сос. Печете още 2 мин. или докато рибата се люспи лесно. Намажете отново със сместа със соев сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ