Регистрация

Печена сьомга с пикантен сос

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
572
Оцени рецептата

4 зелени мексикански люти чушки или 1/2 малка зелена чушка (печена, обелена, без семената), плюс 2 люти чушки

2 ч.л. нарязан зелен лук, включително зелените пера

2 ч.л. зехтин

3 с.л. зърна зелен пипер в саламура, отцедени

2 ч.л. брашно

1/2 ч сухо бяло вино

1/4 ч мляко

1 с.л. лют сос, за предпочитане чили сос

1 с.л. фино нарязан пресен копър

4 пържоли сьомга, по 170 г всяка

 

В средно голяма тенджера на умерен огън, задушете лука в маслото за 2 минути, докато омекне. Добавете зеления пипер и запържете леко в продължение на 2 минути. Добавете брашното и се готви за 2 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете виното и млякото и разбъркайте много добре. Добавете лютите чушки, лютия сос и копъра. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри около 5 минути, или докато сосът се редуцира и се сгъсти. Изпечете сьомгата за 3 до 4 минути от всяка страна или докато месото стане непрозрачно. Отстранете кожата от пържолите преди сервиране. Поставете по малко от соса в чиния и поставете сьомгата отгоре.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта