Регистрация

Печена риба с доматено-портокалово конфи

Автор:
blazheva
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
880
Оцени рецептата

4 сушени домата

1 с.л. зехтин

1/2 ч лук, нарязан ситно

1 скилидка чесън, фино счукан

2 големи домата - белени, без семената, нарязани на кубчета

2 с.л. настъргана портокалова кора

2 с.л. портокалов сок

2 с.л. сок от лайм

1/2 ч.л. сушен естрагон, натрошен

щипка лют червен пипер

1/2 ч.л. семена копър, натрошени

2 портокала, обелени и нарязани на парчета

1 с.л. несолено масло

Прясно смлян черен пипер на вкус

1.8 кг филета риба

1 ч.л. зехтин

 

Покрийте сушените домати с вряла вода и оставете, докато омекнат, около 20 минути. Отцедете и нарежете фино. Сгорещете 1 супена лъжица зехтин на умерен огън. Добавете лука и чесъна и гответе 10 минути. Добавете сушените и пресни домати, портокаловата кора, сока от портокал и лайм, естрагона, лютия червен пипер и семената копър. Варете на умерен огън за 10 минути. Прибавете резените портокал, маслото и пипера. Дръжте на топло. Сложете рибата върху решетка. Намажете с 1 чаена лъжичка зехтин и се пече в предварително загрята на 225 градуса фурна за 12 минути на всеки 2 см дебелина. Поднесете поръсено с конфито.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта