Печена писия с плънка от скалопини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло
1 скилидка чесън, фино счукан
1 малка глава лук, ситно нарязан
680 г скалопини - едро нарязани
Сол и прясно смлян черен пипер
Сухо бяло вино
Галета
6 филета писия, около 200 г
1/4 ч масло, разтопено
1/2 ч гореща вода
За белия сос:
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
1 ч мляко
Сол
Прясно смлян черен пипер
Сухо бяло вино
Разтопете 1/2 ч масло в тиган. Добавете чесъна и лука и гответе, докато лукът е прозрачен. Добавете скалопините и гответе още 2-3 минути. Добавете сол, пипер и бяло вино на вкус. Добавете достатъчно галета, така че плънката да остане влажна. Сложете всяко парче филе върху плоска повърхност с тъмната страна нагоре. Поставете плънката в центъра на всяко филе, разделете поравно между филетата. Сгънете двата края на всяко филе върху плънката, като припокривате краищата. Изсипете разтопеното масло и горещата вода в правоъгълна тавичка. Прехвърлете пълнените филета в тавата и се пече 20 минути, докато приготвяте белия сос. За белия сос: В тенджера разтопете маслото и добавете брашното и разбъркайте. Гответе на слаб огън за 2-3 минути, като разбърквате. Добавете млякото и сол, пипер и бяло вино на вкус. Увеличете огъня до умерен, като разбивате непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Оставете да къкри за няколко минути на слаб огън, като се разбърква. Изсипете соса върху пълнените филета, след като са се пекли 20 мин. Върнете съда във фурната и сгорещете, докато сосът заври.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ