Регистрация

Печена пикантна акула

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
915
Оцени рецептата

450 г филета акула

1/3 ч лимонов сок

1/4 ч нарязан магданоз

1 с.л. нарязан пресен босилек или

1 ч.л. сушен босилек

1 скилидка чесън, счукан

2 ч.л. сос морски дарове или чили сос

1 с.л. светъл соев сос

 

Поставете филетата в найлонова торбичка. Добавете лимоновия сок, магданоза, босилека, чесъна, чили сос и соевия сос. Затворете торбичката и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко един час, но не повече от 8 часа. Извадете рибата и заделете маринатата. Поставете рибата върху решетка в предварително загрята фурна с грил и изпечете за 3-5 минути. Обърнете филетата, намажете отгоре с маринатата и печете още 5-8 минути, докато рибата се троши лесно с вилица. Сварете останалата част от маринатата, докато се редуцира наполовина и полейте филетата при сервиране.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта