Печена пикантна акула
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г филета акула
1/3 ч лимонов сок
1/4 ч нарязан магданоз
1 с.л. нарязан пресен босилек или
1 ч.л. сушен босилек
1 скилидка чесън, счукан
2 ч.л. сос морски дарове или чили сос
1 с.л. светъл соев сос
Поставете филетата в найлонова торбичка. Добавете лимоновия сок, магданоза, босилека, чесъна, чили сос и соевия сос. Затворете торбичката и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко един час, но не повече от 8 часа. Извадете рибата и заделете маринатата. Поставете рибата върху решетка в предварително загрята фурна с грил и изпечете за 3-5 минути. Обърнете филетата, намажете отгоре с маринатата и печете още 5-8 минути, докато рибата се троши лесно с вилица. Сварете останалата част от маринатата, докато се редуцира наполовина и полейте филетата при сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ