Регистрация

Печена на скара махи-махи с ананас

Автор:
трайкова
|
Дата:
29 Jun
|
Видяна:
1179
Оцени рецептата

1,2 кг филе махи-махи, с дебелина около 1 см

4 филийки пресен ананас, 0,5 см дебели

За мариноване:

1 1/2 ч сок от ананас, неподсладен

1/4 ч соев сос

3 с.л. кафява захар

1 с.л. сусамово олио

2 ч.л. настърган пресен джинджифил

1 1/2 ч.л. нарязан чесън

1/2 ч.л. смлян червен пипер

4 глави лук, нарязан

 

За мариноване: Смесете всички съставки. Заделете 1 ч от маринатата и оставете покрита в хладилника за намазване по време на печене. Нарежете месото на 4 порции. Сложете в плитка стъклена купа. Изсипете 1 ч от маринатата отгоре. Покрийте плътно и се съхранява в хладилник, като се обръща от време на време, най-малко 2 часа, но не повече от 12 часа. Намажете щедро скарата с олио преди да я сгорещите. Включете и оставете да се сгорещи. Извадете рибата от маринатата; изхвърлете маринатата. Покрийте и изпечете рибата и ананаса за около 8-12 мин., като мажете често със заделената марината и обърнете веднъж.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта