Регистрация

Печен костур

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
03 Nov
|
Видяна:
692
Оцени рецептата

1 костур, около 2,2 кг

1 голяма глава лук, нарязан

1 чушка, нарязана

1/2 бучка масло

2 консерви доматен сос

1 консерва цели домати

Сокът на 1 лимон

1 ч бяло вино

1/2 ч зелен лук; нарязан

магданоз

капка Табаско сос

сол

пипер

чесън на прах на вкус

 

Поръсете рибата с лимонов сок и подправете добре, за предпочитане през нощта. Задушете лука и чушката в маргарин. Добавете доматения сос и целите домати и варете на умерен огън за 45 минути в непокрит съд. Добавете 2 чаши студена вода и подправки на вкус, заедно с капка Табаско. Гответе за около 25 минути на умерен огън. Добавете виното и сместа се изсипва върху рибата, която поставяме в тавичка. Пече се в предварително загрята на 160С фурна за 40 минути. Мажете със соковете от печенето на няколко пъти. Поръсете с магданоз и пера лук и поднесете, гарнирано с резени лимон.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта