Пастет от риба тон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
280 г риба тон в зехтин, отцедена
1 ч масло, меко
2 - 3 капки лимонов сок
2 - 3 капки сос Табаско
10 средно големи скариди, сварени, обелени и наситнени
3 с.л. едро нарязани печени червени чушки
2 с.л. отцедени каперси
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Смесете рибата тон, маслото, лимоновия сок и соса табаско в кухненски робот или пасатор и разбийте, докато сместа е гладка. Прехвърлете в купа, добавете скаридите, печената чушка и каперсите, разбъркайте добре. Подправя се със сол и черен пипер, опитайте на вкус и коригирайте подправките. Изсипете в добре намазана формичка и оставете в хладилника за 24 часа. Оставя се да престои 30 минути при стайна температура и обърнете в чиния за сервиране. Гарнирайте с магданоз или клончета кресон и нарязани пълнени маслини. Сервирайте с намазан с масло препечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ