Регистрация

Пастет от риба тон

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
761
Оцени рецептата

280 г риба тон в зехтин, отцедена

1 ч масло, меко

2 - 3 капки лимонов сок

2 - 3 капки сос Табаско

10 средно големи скариди, сварени, обелени и наситнени

3 с.л. едро нарязани печени червени чушки

2 с.л. отцедени каперси

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

 

Смесете рибата тон, маслото, лимоновия сок и соса табаско в кухненски робот или пасатор и разбийте, докато сместа е гладка. Прехвърлете в купа, добавете скаридите, печената чушка и каперсите, разбъркайте добре. Подправя се със сол и черен пипер, опитайте на вкус и коригирайте подправките. Изсипете в добре намазана формичка и оставете в хладилника за 24 часа. Оставя се да престои 30 минути при стайна температура и обърнете в чиния за сервиране. Гарнирайте с магданоз или клончета кресон и нарязани пълнени маслини. Сервирайте с намазан с масло препечен хляб.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта