Парти гъби със спанак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г гъби, пресни или
3 консерви цели гъби
6 с.л. масло или маргарин, разделени
1 консерва от 300 мл крем пилешка супа
1/4 чаша мляко
2 пакета замразен спанак, размразен, по 255 г
1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 1/2 ч крутони
Изплакнете, подсушете и разполовете пресните гъби или отцедете консервираните. В голям тиган разтопете 5 супени лъжици масло. Добавете гъбите; леко задушете за 5 минути. Прибавете пилешката супа, млякото, спанака и черния пипер. Варете и се разбърква, докато сместа заври. Изсипете в касерола с обем 2 литра. В тенджера, разтопете останалата 1 супена лъжица масло. Добавете крутоните. Поръсете върху ястието. Печете непокрито, в предварително загрята умерена фурна на 190 градуса за около 5 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ