Регистрация

Палачинки с морски дарове

Автор:
lazova
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
617
Оцени рецептата

1 ч брашно

Щипка сол

1 яйце, леко разбито

4 ч.л. зехтин

1 1/2 ч мляко + 1 с.л. допълнително

225 г сом

6 миди

3/4 ч мляко

2 скилидки чесън, нарязан

225 г скариди, обелени и почистени

2 с.л. масло

3 с.л. брашно

1/4 ч заквасена сметана

1 ч сирене Грюер

2 с.л. магданоз, нарязан фино

Сол и черен пипер

1 1/2 с.л. олио

 

Направете тесто за палачинки като смесите брашното и солта в купа. Направете кладенче в центъра и изсипете яйцето, 4 супени лъжици масло и една чаша мляко. Смесете на гладко тесто след това добавете останалото мляко. Махнете кожата и изплакнете сома; нарежете го на хапки. Подсушете. Изплакнете и подсушете мидите, срежете наполовина. Изсипете 3/4 чаша мляко в тенджера, добавете чесъна и оставете да къкри. Добавете всички риби, с изключение на скаридите. Оставете да къкри в продължение на 5-6 минути и добавете скаридите. Когато скаридите станат розови, извадете всичко в купа и оставете настрана. Прецедете млякото и заделете за сос. Поставете маслото в тенджера и разтопете, добавете брашното и се разбърква в продължение на 2 минути, след което се налива заделеното мляко и сметаната. Продължете да разбърквате и оставете да къкри за няколко минути, докато получите гладък сос. Намалете огъня до слаб, добавете сиренето и магданоза и подправете на вкус със сол и черен пипер. Добавете рибата и разбъркайте добре. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете малък тиган на силен огън. Намажете леко с олио. Изпържете палачинки от приготвеното тесто. Прехвърлят се в чиния. Напълнете всяка палачинка с еднакво количество от сместа с риба и прегънете. Сложете във фурната за 20 мин. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта