Палачинки с морски дарове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч брашно
Щипка сол
1 яйце, леко разбито
4 ч.л. зехтин
1 1/2 ч мляко + 1 с.л. допълнително
225 г сом
6 миди
3/4 ч мляко
2 скилидки чесън, нарязан
225 г скариди, обелени и почистени
2 с.л. масло
3 с.л. брашно
1/4 ч заквасена сметана
1 ч сирене Грюер
2 с.л. магданоз, нарязан фино
Сол и черен пипер
1 1/2 с.л. олио
Направете тесто за палачинки като смесите брашното и солта в купа. Направете кладенче в центъра и изсипете яйцето, 4 супени лъжици масло и една чаша мляко. Смесете на гладко тесто след това добавете останалото мляко. Махнете кожата и изплакнете сома; нарежете го на хапки. Подсушете. Изплакнете и подсушете мидите, срежете наполовина. Изсипете 3/4 чаша мляко в тенджера, добавете чесъна и оставете да къкри. Добавете всички риби, с изключение на скаридите. Оставете да къкри в продължение на 5-6 минути и добавете скаридите. Когато скаридите станат розови, извадете всичко в купа и оставете настрана. Прецедете млякото и заделете за сос. Поставете маслото в тенджера и разтопете, добавете брашното и се разбърква в продължение на 2 минути, след което се налива заделеното мляко и сметаната. Продължете да разбърквате и оставете да къкри за няколко минути, докато получите гладък сос. Намалете огъня до слаб, добавете сиренето и магданоза и подправете на вкус със сол и черен пипер. Добавете рибата и разбъркайте добре. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете малък тиган на силен огън. Намажете леко с олио. Изпържете палачинки от приготвеното тесто. Прехвърлят се в чиния. Напълнете всяка палачинка с еднакво количество от сместа с риба и прегънете. Сложете във фурната за 20 мин. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ