Октопод в сос от вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голям октопод
1 средно голяма глава лук, нарязан или 5 стръка зелен лук, нарязан
1/3 ч зехтин
1 ч сухо червено вино
1 връзка резене, нарязано
4 домата (пресни или консервирани) белени, без семената и нарязани
Сол и прясно смлян черен пипер
Измийте добре октопода, след това подсушете и сварете в покрит тиган без да добавяте вода, докато стане с ярко розово-червен цвят и омекне. С помощта на остър нож, нарежете на кръгове с ширината на кутрето. Загрейте олиото в подходящ съд, добавете лука и запържете, докато стане полупрозрачен и омекне. Добавете кръглите резени октопод към лука и налейте виното; оставете да къкри за 15 минути. Сложете резенето и доматите върху октопода, подправете със сол и черен пипер на вкус и разклатете енергично съда, за да се смесят съставките. Покрийте и оставете да къкри, докато октоподът се свари (около 45-50 минути). Сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ