Регистрация

Октопод в сос от вино

Автор:
bogdanova
|
Дата:
30 Jul
|
Видяна:
584
Оцени рецептата

1 средно голям октопод

1 средно голяма глава лук, нарязан или 5 стръка зелен лук, нарязан

1/3 ч зехтин

1 ч сухо червено вино

1 връзка резене, нарязано

4 домата (пресни или консервирани) белени,  без семената и нарязани

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Измийте добре октопода, след това подсушете и сварете в покрит тиган без да добавяте вода, докато стане с ярко розово-червен цвят и омекне. С помощта на остър нож, нарежете на кръгове с ширината на кутрето. Загрейте олиото в подходящ съд, добавете лука и запържете, докато стане полупрозрачен и омекне. Добавете кръглите резени октопод към лука и налейте виното; оставете да къкри за 15 минути. Сложете резенето и доматите върху октопода, подправете със сол и черен пипер на вкус и разклатете енергично съда, за да се смесят съставките. Покрийте и оставете да къкри, докато октоподът се свари (около 45-50 минути). Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта